EğitiJAM Başlıyor

EğitiJam Oyun Geliştirme Maratonu

www.egitijam.com

EğitiJam, The Game Circle ve BTE Derneği tarafından Kodla Büyü altın, Bilişim Garajı gümüş sponsorluğunda, Türkiye genelinde K12 öğrencilerinin ve eğitmenlerin oyun geliştirme farkındalığını artırmak için düzenlenen 48 saatlik bir oyun geliştirme yarışmasıdır.

EğitiJam Oyun Geliştirme Maratonu’nun amacı nedir?

Amaç, temaya en uygun ürünü ortaya çıkarmak, öğrencilerin yaratıcılık, problem çözme ve öykü anlatma becerilerinin gelişmesinde önemli bir rolü olan oyun tasarımı ile öğrencilerin senaryonun geçtiği ortamı kavrayarak bağsal öğrenmesine katkıda bulunmak, yürütücü biliş ve yürütücü kontrol mekanizmalarının gelişimine destek olmak, öğrencilere kısıtlı zamanda yaratıcı ürünler çıkartma yeteneği kazandırmak, İleride oyun geliştirme konusunda iz bırakacak ürünleri üretecek insanları yaratıcı bir atmosferde birleştirmek, tecrübeli insanlara soru sorma ve birçok mentorla iletişim kurma gibi imkanlar sağlamaktır. Genel kriterleri ise ürünün yaratıcılığı, potansiyeli, optimizasyonu ve uygulanabilirliği şeklinde sıralanabilir.

Etkinliğe kimler katılabilir?

EğitiJam Dijital Oyun Geliştirme Maratonu’na Türkiye’deki tüm resmî ve özel liselerde eğitim gören öğrenciler katılabilir.

Etkinlik nerede gerçekleşecek?

Etkinlik online olarak Discord üzerinden gerçekleşecektir.

EğitiJam’e katılım ücretli mi?

Maratona katılım ücretsiz olup gönüllülük esasıyla yürütülecektir.

Nasıl başvurabilirim?

Maratona katılacak her öğrenci https://forms.gle/S2FPLXKghBSrW1HR9 adresindeki başvuru formunu doldurmalıdır. Formdaki gerekli yerlerin hatasız ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Takımımla birlikte katılabilir miyim?

Elbette. Yarışmaya maksimum 5 kişilik takımınla veya bireysel olarak katılabilirsin. Her takımın danışman öğretmeni bulunmalıdır. Danışman öğretmen ihtiyacı olması durumunda BTE derneği destek verecektir. Discord kanalında oluşturulan “Takım arıyorum / Takımıma üye arıyorum” kanalı üzerinden de takım kurabilir veya bir takıma dahil olabilirsiniz.

Takımlar için kişi sınırlaması var mı?

Takımlar 1-5 kişi arasında olacaktır

Farklı takımlara yardım edebilir/yardım alabilir miyim?

Tabii ki! Diğer takımlar ile iletişimde kalmaktan ve onlara yardım edip onlardan yardım istemekten çekinmeyin.

Oyun geliştirirken hangi teknolojileri kullanabiliriz?

Dilediğin teknolojiyi, yazılımı kullanabilirsin.

EğitiJam ne kadar sürecek?

10 Şubat 2023 20.00’da başlayıp 12 Şubat 2023 20.00’da bitecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.