BT Eğitiminde Akran Öğretimi ve İşbirlikli Öğrenme Modeli

A+
A-

Birinci Etkinlik Teması:

Milli İşletim Sistemimiz Pardus ve Özgür Yazılımlar, Okul Bilişim Ekipleri ve Proje Çalışmaları

Amaç:

İHA, Roket ve Bilim Olimpiyatı takım çalışmalarının ve projelerin paylaşılması, bilişim alanında başarı göstermiş öğrencilerin iletişim ve iş birliğinin akran öğretimi, işbirlikli öğrenme ve girişimcilik temelinde sağlanması, öğrencilerin rol model olacak öğrenciler, bilişimciler ve uzmanlarla bir araya getirilmesi, BT eğitimlerinin mentorlarla ve uzmanlarla desteklenmesi, Tübitak’ın Açık Kaynak Debian GNU/Linux altyapısı kullanılarak geliştirdiği Milli İşletim Sistemimiz olan Pardus’un özelliklerinin tanınması, Pardus/Linux toplulukları konusunda bilgi edinilmesi, işletim sisteminin yüklenmesi, grafik arayüzünün tanıtılması, konsol (uçbirim) kullanımı, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli yazılımcıların yetiştirilmesinde açık kaynak ve özgür yazılım bilincinin kamusal gücünün öneminin kavratılması.

Yer/Tarih:

Pursaklar Fen Lisesi / 02.11.2022

Katılımcılar:

Özkent Akbilek Fen Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi, Ahi Evran MTAL, Halil İnalcık Anadolu Lisesi, Özel Ankara ABC Fen ve Anadolu Lisesi, Maltepe Ortaokulu, Pursaklar Fen Lisesi

Etkinlik Özeti:

Milli İşletim Sistemimiz Pardus ve Özgür Yazılımlar teması Tübitak Pardus Eğitmeni Şenol Aldıbaş tarafından işlenmiştir. Pursaklar Fen Lisesinin İHA, Roket ve Bilim Olimpiyatları takımları sunumlarını gerçekleştirmiştir. Etkinlikte 35 misafir öğrenci, 10 BT Öğretmeni ve Pursaklar Fen Lisesinin 20 öğrencisi bir araya gelmiştir. Başta Ömer Özçelik Hocamız olmak üzere, eğitmenimiz Şenol Aldıbaş’a, Pursaklar Fen Lisesinin yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.